BAŠKA - OTOK KRK

Apartmani “Patricia” nalaze se na mirnoj lokaciji u neposrednoj blizini centra Baške, pet minuta lagane šetnje do najljepše plaže na Jadranu. U podnožju vrhunaca brda otoka Krka nalazi se Baška, sa svojom 2 km dugom pješćanom plažom i azurno plavim morem.

Smještena u prekrasnom zaljevu, okružena vinogradima, maslinicima, brnistrom, sa slikovitom pozadinom krševite planine Velebita i otočića Prvića, Baška je s razlogom najposjećenije kupališno mjesto na otoku Krku. Njezina jedinstvena 1800 m duga šljunčana plaža neodoljivo privlači goste i jedna je od najljepših na Jadranu.

Iz Jurandvora, mjesta u neposrednom zaleđu Baške, potječe jedna od najstarijih pisanih isprava na hrvatskom jeziku, Baščanska ploča. Glagoljaški klesani spomenik iz 12. stoljeća čuva se u HAZU, a njegovu kopiju možete pogledati u jurandvorskoj crkvi Sv. Lucije. Divlji okoliš i pitoma plaža, sačuvana stara gradska jezgra s uskim uličicama, bogato povijesno naslijeđe i turistički centar sa stogodišnjom tradicijom – sve to možete pronaći u Baškoj, koja će zasigurno će ispuniti i Vaša očekivanja!

Otok Krk i Baška su samo nekoliko sati udaljeni od gradskih središta europskih metropola, od Münchena 651 km, Beča 583 km, Graza 400 i Ljubljane 200 km, Praga 742 ili Budimpešte 628 km. Iako se Baška nalazi na otoku, smještena na njegovom jugoistoku , dobro je povezana sa kopnom mostom, trajektnom vezom sa susjednim otokom Rabom, autobusom sa ostalim mjestima na otoku Krku, i Rijekom, središtem Primorsko-goranske županije. Za potrebe turista na otoku služi i aerodrom.

Baška posjeduje jednu od najimpresivnijih i najstarijih kultura u Evropi. Svojom kulturnom baštinom i ponudom uopće, definitivno je jedno od najinteresantnijih i najprimamljivijih mjesta na hrvatskom Jadranu i Europi uopće.

Baška je poznata u povijesti i u književnosti po glasovitoj Bašćanskoj ploči, ali diči se ona i drugim vrijednim kulturnim znamenitostima koji plijene pažnju. Od stare jezgre mjesta, ostaci rimskog naselja do sakralnih spomenika kulture.

Za Vas smo izdvojili samo neke značajne. Izuzetno bogatstvo čiste prirode, te blaga i ugodna klima, osvojit će Vas za sva vremena! Baška ima obilježja mediternaske klime, ugodna proljeća, topla ljeta sa minimalnim padalinama, blage jeseni i vjetrovite zime. U ljetnim mjesecima, temeperature mora dosežu do +25 C, a sezona kupanja traje od svibnja do rujna. U Baški pušu vjetrovi koji i daju obilježja pojedinim godišnjim dobima , najčešće bura, vjetar koji prevladava zimi, jugo u proljeće i jesen, a sjeverozapadnjak – maestral ljeti.